Spring til indhold

Strømmen

Stor set alt i Ganstrup kræver strøm, her er en kort beskrivelse af min forsyning.

220V

Jeg har installeret 3 stk. 220 V afbrydere i forfradåser. De får strøm fra en fleksibel tilslutning til en stikkontakt i væggen (så jeg kan trække banen rundt i lokalet). Den store afbryder tænder og slukker lamper der hænger over banen. De 2 små tænder og slukker 2 strømskinner under pladen. Den ene er til CS3 og S88/L88. Den anden er til de transformatore der lever spænding til huse, motorer og andet der ikke skal via køre- og digital-strømmen.

16V

Jeg bruger primært en Viessmann 5200 til at levere 16 V AC. Til den er der er tilsluttet nogle mindre ensrettere/regulatore der alle kan individuelt ændres til ønsket spænding. Desuden har jeg et par standard DC strømforsyninger, der også kan stilles indviduelt (de kan klare større forbrug end de små regulatore).

ET GODT RÅD

(lært af erfaring) : lav en farveplan inden du begynder at trække ledninger og fravig den ikke selv om du lige mangler lidt kabel !

Køre/Digital

På mit tidligere anlæg have jeg skjult diverse bokse og jeg måtte en tur på gulvet og nogen gange også på ryggen for at komme til dem. Det gik simpelthen ikke, jeg fik så dælens ondt i ryggen. Denne gang har jeg monteret dem så jeg kan sidde på en skammel og arbejde med dem.

Jeg har set flere anbefalinger der går på at montere boksene så tæt på det de styrer, men jeg har valgt at trække kabler i stedet. Igen for at undgå at skulle under pladen.

Til sporskifterne brugte jeg først Mäerklin M83 men så opdagede jeg DIgikjeis 4018 der kan det samme til en noget mere fornuftig pris. Ellers er der lidt af hvert (fordi jeg godt kan lide at prøve noget foskelligt): Bremsemoduler, signalmoduler og Veissmann relæ.

Det er også lige et billede af ‘spagettien’.

Jeg havde de bedste intentioner om at trække kabler fint og pænt, men det holdt desværre ikke som i kan se.

Alle samlinger er loddet og forsynet med krympeflex (man bliver jo klogere med tiden).

Jeg har købt nogle selvklæbende kabelstribholdere til at holde lidt styr på kablerne, det er en klar anbefaling.

Sidst opdateret 1.Januar 2021